2010. szeptember 9., csütörtök

A harmadik.

Nos, közeleg a hétvége, és egyelőre csak felhőcskéket, villámokat, miegymást jelez a wunderground. Ez azt jelenti, hogy nem megyünk Vigyorka felé, mivel elsodorna a víz, egész a Fekete tengerig. Vagy hasonló. Így, maradunk, maximum a Szerpentinitet megyünk bontani, melyet most ismertetnék is a Tisztelt olvasókkal.  

Még anno, télen, arra figyeltünk fel kis hazánk egyik prominens barlang centrikus területén, hogy akkora gőzoszlop tör fel a földből, mint egy 424-es gőzösből, a gyorsulási verseny középmezőnyében.-aki túlzásnak tartja, annak magánban szívesen küldöm erről a nagyszerű természeti jelenségről az audióvizuális anyagokat. Jelzem, ehhez vagy -7 celsius fok volt a környezet hőmérséklete. Így körüljárva a hátteret, a megfelelő bürokrácia rendezését követően meglettek a szükséges engedélyek. Lényegében viszonylag kevés bontási alkalom után már egy közel 20 méter hosszú, és kb. négy-öt méter mély üreget tudhatunk magunkénak, melyben azért egy-két cseppkövet, sok hófehér huzatborsókövet, némi szabad járatot is találtunk. Az irány végre a lefelét vette célba, az eddigi vízszintestől. A huzat viszont ebben az őszi időben leállt, épp, hogy mozog. Viszonylag kevesen bontunk ezen a ponton, (nem, mintha máshol a tömegiszonytól szenvednénk) de azért nem esünk kétségbe. A szokott team mellett egyéb csoportokból is tiszteletüket tették páran, illetve egy gyors felméréssel is kedveskedtek, a szakértői vizsgálat mellet. Ez utóbbi igen bíztató volt, a folytatást illetően. A főte viszonylag (jóindulattal) stabil, az oldalfalak már jelentősen jobbak, alul pedig megjelent a szálkő. Törmelékből van bőven, bár már itt is a nagyobb kövek vannak túlsúlyban. Szépen, padosan törnek, így mediterrán burkolókőnek kiválóak lennének. Mivel a lakott területekhez ez az objektum viszonylag közel leledzik, így az első időszakban bőven volt látogató. Ezen látogatók megnyilvánulásaiból gyönyörűen képet alkothattunk hazánk lakosságának szellemi, mentális, szocializációs szintjéről, és alapvető földrajzi tudásukról.  Ez jelentős hányadában elszomorító volt, azonban új értelmet nyert a "boldogok a lelki szegények "kifejezés, illetve tudjuk, hogy miért van annyi kiváló koszorús költőnk, írónk. Mentségükre legyen, hogy megnyilvánulásaik jelentős hányada naiv jóindulattal párosult.
Intermezzo:
Autó: megáll, és végzi azt a tevékenységet, mint az a bizonyos borjú az új kapura-bámul...
Kutyasétáltató lelkesen kommentál:"...igen, és itt komoly tudományos munka folyik, már legalább hatvan méter mélyen vannak..."
Ennyi....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése